Vprašali so nas

Kako primerjati ponudnike in na kaj biti pozoren?
Preden se odločite razposlati povpraševanja, je vsekakor dobro imeti vsaj osnovni del projekta in konkretne popise predvidenih del za fazo, ki jo želite realizirati. Vsekakor je zelo pomembno, da imate ob primerjanju ponudbe, ki so sestavljene na osnovi istih skupnih imenovalcev. To pomeni, da bi ponudniki morali ponudbe oddati kot celotne (po vseh postavkah) ob upoštevanju vsebine in zahtev po samem popisu predvidenih del. Popis predvidenih del bi moral biti razdelan po postavkah ter obširen tako tehnično kot tudi komercialno. Ker je danes žal tako, da je pogosto najboljši izvajalec tisti, ki ponuja najnižjo ceno, vsekakor priporočamo, da se z vsakim od po vašem mnenju resnih ponudnikov tudi osebno sestanete in se tudi pozanimate o njegovem načinu dela, referencah in ostalem, kar je pomembno pri gradnji. Neredko lahko investitorji slišite, kako izvajalec zatrjuje: »Ja, ja, vse je v ceni,« na koncu pa se pogosto ob izvedbi izkaže popolnoma drugače.

Vsekakor tudi bistvena odstopanja med ponudniki lahko marsikaj povejo, saj je dobro znan tudi stari rek »kolikor denarja, toliko muzike« ali pa »vsaka kvaliteta ima svojo ceno« ipd. Ko je izvajalec enkrat že prisoten na objektu oz. ko prične z gradnjo, je, v primeru, da niste zadovoljni, vsaka naslednja sprememba dosti težja.

Dejstvo je tudi, da nihče ne nadaljuje rad tam, kjer je nekdo že začel, še posebej pa, če kaj že od začetka ni narejeno, kot bi moralo biti. Konec koncev je tako, da bo kdor koli, ki bo gradil, na Vašem objektu prisoten le kratek čas, tisto pa, kar bo naredil, ostane vam in vašim naslednikom – naj bo Vaša izbira izvajalca pravilna.
Ko vaše sanje zaživite v toplini novega doma
izdelava spletnih strani: ETREND
Telefon Telefon Telefon